U Boha není nic nemožné!

5. 8. 2019 18:09
Rubrika: Nezařazené

Jestli jsem se na vysoké škole něco naučila, tak je to určitě to, že u Boha není nic nemožné! 

Už před nástupem jsem si přála dobré spolužáky a dostala jsem ty nejlepší! Vyzkoušela jsem si sílu střelné modlitby ve chvíli, kdy měla být vyřčena záchranná otázka. Nebo když jsem po 2 měsících učení na státnici čekala vyčerpaná na chodbě s pocitem naprosté dutosti a věděla jsem, že jediný, kdo mi může v tuto chvíli pomoct, je Bůh, protože on může všechno a následně zažívat částečnou úlevu po vytažení otázek a naprostou úlevu a radost po zdárné zkoušce! U Boha ani nebylo nemožné to, že dal sílu celé rodině a mému budoucímu manželovi, aby mi byli oporou.

Kdybych nezakusila svoji slabost, nepoznala bych Boží sílu. Zjistila jsem, že když je mi nejhůř, nejvíc vnímám Boží slovo tak, že je směrováno přímo ke mně. 
Kdybych se nebála před jedním zkoušením, nikdy bych neobjevila patrona studentů Josefa Kopertinského a modlitbu k němu zde na Signálech na jednom z blogů, který mě pak provázel po celý zbytek studia. (Bylo to snad právě přečtení jeho životopisu, které mě přesvědčilo v rámci studia o tom, že u Boha není nic nemožné). Když jsem se odhodlávala zeptat se na možné budoucí pracovní místo a z toho prožívala hrozný stres, potkala jsem našeho pana faráře a ten mi sám od sebe požehnal, nepovažovala jsem to za náhodu :-)

Pán Bůh se stará a ví, co zrovna potřebujeme, stačí nezapomínat mít otevřené oči a naslouchající srdce. Díky celému laskavému nebi se všemi vyslyšenými prosbami naházenými do džbánu u Panny Marie v kapličce v Rokoli!

Zobrazeno 1439×

Komentáře

Theresie

U Boha opravdu není NIC NEMOŽNÉ 😍🤗😇

Matonick

Všemohoucnost je jediná ze všech Božích vlastností, která se uvádí ve vyznání víry. Svým způsobem jsou všechny Božské vlastnosti v ní obsaženy. Vyznávat ji má velký význam pro náš život. Věříme, že je všeobecná, protože Bůh, který všechno stvořil, všechno řídí a všechno může; je milující, protože Bůh je náš Otec. Vzorem této víry je nám Panna Maria, která uvěřila, že „u Boha není nic nemožného!“. Její přesvědčení je nanejvýš vhodné k takovému upevnění naší víry, že budeme snadno a bez pochybování souhlasit se všemi věcmi a událostmi, třeba i s těmi pro nás nejnepochopitelnějšími, které přesahují přírodní zákony, jež nám jsou uloženy k věření . Prosby Vámi předkládané Panně Marii byly a budou vyslyšeny.

radim24

Já jsem taky zvládl zkoušky v pohodě, zatímco ostatní se nervovaly, já byl v klidu. Ale to jsem byl ještě nekřesťan a Boha jsem k tomu nepotřeboval, byl to prostě můj postoj, že o nic nejde. Pak byly otázky na konci semestru na teologické škole u jazykových zkoušek, se situace opakovala. Lidi kolem mě byli nervozní, ale já byl vklidu. Věděl jsem, že výsledky změnit nemohu. Nakonec to dopadlo tak, že jelikož ostatní byli slabší v hebrejštině, tak jsem měl ty svoje výsledky s naprosto pohodovou jedničkou, a to jsme tam byli celkem tři takoví, ale já z nich byl nejklidnější jako vždycky. I dont't really think I needed prayer for this.

langer-hans

Souhlasím a naprosto rozumím. Však Ty víš.. Mě by v životě nenapadlo, že po Pavlově smrti bytostně pocítím dotyk nebe a budu mít jistotu Nebeského království. Řekla jsem jen "Přijímám... ale teď se starej Bože Ty..."

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio