Sladké dětství, trocha nostalgie

18. 9. 2018 21:31
Rubrika: Nezařazené

Dnes jsem byla s maminkou v obchodě, všimla si, že mají v akci granátové jablko. Přemýšlela, jestli ho má vzít, já automaticky, že ho vzít má, protože když jsem ho jedla poprvé (a zatím naposledy) v životě, bylo to snad to nejlepší, co jsem kdy ochutnala!

V tu chvíli se mi vybavily vzpomínky na základní školu, myslím, že zrovna první třídu. Paní učitelka nám přivezla granátové jablko a každý dostal několik zrníček na ochutnání. Pro mě to bylo absolutně úžasné, tak dobré ovoce jsem nikdy nejedla.
A hned naskakuje další vzpomínka, další zážitek ze základní školy, možná stejné třídy. Spolužák donesl do třídy plástev plnou medu. Paní učitelka ji nakrájela na kousky, každý ho dostal do pusy a med jsme mohli přímo v puse vysávat z plástviček. Ó, jaký zážitek! A jak byl ten med dobrý!
A opět se vracím do školy, do té stejné základní školy. Vždy, když moje nejlepší kamarádka slavila narozeniny, přinesla celé třídě krabici plnou vaflí. Celá třída je měla neskutečně ráda. Přitom to nebylo vlastně nic složitého, ale tehdy jsem si vaflovač představovala úplně jinak. Doma jsme ho neměly. Ale o to byly ty vafle vzácnější a nemohly se mi přejíst. 
Pak jsem měla oblíbený jeden jogurt, který se dal smíchat s barevnými kuličkami. Pamatuji si příhodu, že jsem se musela jít za něco omluvit, že do té doby si ten jogurt vzít nesmím. To byla sladká odměna poté, co jsem se omluvit zvládla!


Jsem ráda, že mám vzpomínky na dětství spojené s takovými malými zážitky, docela obyčejnými. Tyto vzpomínky, jak vidím, se prolínají s přítomností. Kdyby mi tenkrát to granátové jablko nechutnalo, nechtěla bych, aby ho maminka dnes koupila. Přála bych si mít zase někdy plnou pusu plástve s medem, aby zase prodávali ten jogurt s barevnými kuličkami. Byla to tenkrát výborná motivace se překonat a jít se omluvit.

Přála bych si, abych se dokázala nadchnout pro takové maličkosti, jako tenkrát.

Jo, taky si pořídím vaflovač. Třeba by jednou mohly moje děti nosit do školy na narozeniny místo bonbonů vafle pro celou třídu :-)

 

Zobrazeno 1160×

Komentáře

zuzankie

Taky se mi vybavila podobná maličkost, když jsem byla v 7. třídě, narodila se moje nejmladší sestra. A taťka místo obyčejných bonbónů koupil mě a bráchovi do školy, sestře do školky krabičku rumových pralinek, ať to oslavíme něčím jiným, než klasickými bonbóny. :)

JiKu

Granátové jablko může člověka nadchnout svou chutí tak jedině v dětství jako něco zela exotického a nedostupného.

Moje zkušenost (je podobná nebo opačná?) je o věcech, které jsem jako kluk strašně chtěl mít. Ke všem jsem se později dostal, ale už to prostě nebylo ono. Věci svou hodnotu s přibývajícím věkem mění.

(U mě to byly zednické sirky, které se dají škrtat o podrážku, a miniaturní funkční kapslovka jako přívěšek na klíče).

slu-nicko

Jogurt s barevnými kuličkami prodávají! :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio